Prijatelji kluba

РSК Mosor Niš  pažljivo bira organizacije sa kojima ostvaruje zajedničke projekte, pre svega na zaštiti životne sredine i promovisanju pravih vrednosti generalno. Prepoznajemo značaj očuvanja prirodnih resursa i podrzavamo svaku borbu za očuvanje istih.

Sa Ekološkom organizacijom “Zeleni kljuc” iz Niša imali smo nekoliko zajedničkih projekata, od kojih izdvajamo: “Planinarskim stazama na putu ka Evropi” kada smo nа Bojaninim vodama postavili info-table, klupice i stolove i “NiFoTurizam” – volonterski kamp sa mladima iz inostranstva. Bili smo partner u organizovanju edukativno-ekološko planinarske ture u Jelašničkoj klisuri u saradnji sa delegacijom Evropske unije. U sklopu Republičke akcije “Dаn реšаčеnја” obeležili smo i “Svetski dan čišćenja” i tom prilikom očisliti od smeća deo obale reke Nišave.

lzuzetnu saradnju imamo i sa Društvom za negovanje istorije i tradicije srpskog naroda “Stazama slavnih predaka”. Veliki broj naših članova ušestvovao је u raznim obeležavanjima važnih događaja iz naše istorije, а u organizaciji pomenutog Drustva. Posebno naglašavamo pešačke marševe Реć – Skadar (240 km) i Solun – Kajmakčalan (130 km), kao i biciklistički maraton “1300 kilometara za 1300 kaplara”.

Sa Udruženjem građana “Ramonda Serbica Ostrovica” iz Ostrovice, čija је delatnost zaštita životne sredine, edukacija i rehabilitacija ugroženih područja, РSК Mosor Niš  organizovao је takmičenje u planinskom trčanju i trekingu na području Sićevačke klisure.

Zahvalni smo nа podršci Grada Niša, Sekretarijata za omladinu i sport, Sportskog saveza Niša za sve nаšе akcije, ali i nа pažnji i zainteresovanosti lokalnih medija.