Planinski treking

2. kolo TTLS, Babušnica, Stol

PK Ruj 1706 iz Babušnice po prvi put se oprobao kao domaćin jednog od kola TTLS i po svim izveštajima zaslužuju samo reči pohvale. Ukratko fantastičan vikend za trejl trčanje i jugoistok Srbije. Staza od 35.2km i 1853m ukupnog uspona je najzahtevnija u ovogodišnjem izdanju TTLS. Preko 300 takičara iz 40 klubova je ovog vikenda bilo na Stolu.

Tamičari PSK Mosor ostvarili su odlične rezultate kako u ekipnoj tako i pojedinačnoj konkurenciji.

Ljiljana Krasić je dominantnom trkom potvrdila status, verovatno u ovom trenutku, najbolje trejl trkačice u Srbiji. Ostvarila je pobedu u apsolutnoj ženskoj konkurenciji a koliko je rezultat vredan najbolje pokazuje činjenica da je zauzela 4. mesto u konkurenciji sa muškarcima. Iako joj ove godine nije fokus TTLS pomogla je ekipi Mosora da pobedi u ekipnoj ženskoj konkurenciji u najizjednačenijoj trci u istoriji treking trejla. Naime tri prvoplasirane ekipe osvojile su isti broj bodova, ali je Mosor odneo pobedu zahvaljujući pojedinačnom rezultatu Ljilje. Odlično 5. mesto osvojila je talentovana Mila Vasiljev koja polako postaje okosnica oko koje gradimo budućnost tima. Mirjana Danković je donela bodove za ekipni plasman osvajanjem 11. mesta. Izdvajamo i fantastičan rezultat Aleksandre Ranđelović koja tek izlazi iz faze rovitosti od povrede, a zauzela je na srednjoj stazi 2. mesto. Milica Vučković je trku završila na 22. mestu.

Kod muškaraca dvojac, Slađan Stošić i Dragan Stojiljković, vodili su mušku ekipu do 3. mesta. Odličan rezultat veoma oslabljene ekipe usled neučestvovanja nekoliko odličnih trkača. Pojedinačno Slađan je osvojio 5. a Gale 8. mesto. Budimir Marjanović i Dejan Potić su još doneli bodove a u ekipi je nastupio i Dobrica Radojković.

Sledeća trke TTLS je u maju na Bukulji kod Aranđelovca, a u međuvremenu startuje i nacionalna serija u planinskom trčanju PSS trkom na Zlatiboru narednog vikenda. Očekujemo dobre rezultate i u ovoj takmičarskoj disciplini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *