Planinski treking

4. kolo TTLS planina Starica kod Majdanpeka

Mosorašice na krilima Ljiljane Krasić preletele Staricu

4. kolo TTLS održano je na planini Starici kod Majdanpeka. Sjajne trkačice PSK Mosor još jednom trkom i pobedom polako se približavaju tituli prvaka Srbije. U dosadašnjem delu prvenstva na 4 trke ostvarene su 4 pobede u ekipnoj ženskoj konkurenciji i 4 pobede sjajne Ljiljane Krasić u pojedinačnoj konkurenciji. Koliko je dobar rezultat Ljiljane na ovoj trci govori podatak da je zauzela 5. mesto od ukupno165 takmičara u konkurenciji i muškaraca i žena na stazi dužine 31km sa 1370m ukupnom visinskom razlikom u usponu.

U ekipi PSK Mosor su pored Ljiljane Krasić nastupile i odlična Mirjana Danković koja je zauzela 4. mesto u konkurenciji žena za ligu PSS i Ksenija Smiljković koja je osvojila 12. mesto. Dragan Stojiljković je bio jedini predstavnik muškaraca našeg kluba i zauzeo je odlično 4. mesto. Sjajan nastup naših devojaka upotpunile su Mirjana Marjanović koja je pobedila na „srednjoj stazi“ i Dragana Milanović takođe pobedom na „maloj stazi“.

U generalnom plasmanu, posle 4 kola od predviđenih 7, Treking trejl lige Srbije, ubedljivo vodi PSK Mosor Niš u ekipnoj ženskoj konkurenciji a Ljiljana Krasić sa istim skorom ubedljivo vodi u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji. Mirjana Danković trenutno zauzima 3. mesto.

Naredno 5. kolo početkom septembra očekuje nas na Povlenu kod Valjeva.

Sve resurse sada selimo na Suvu planinu gde nas 19. avgusta očekuje Suva trejl, Državno prvenstvo PSS u planinskom trčanju gde oćekujemo nove uspehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *