Biciklizam

Brevet

Mosoraši su i ovoga puta pokazali svoju svestranost i učestvovali na biciklističkom Brevet maratonu održanom 11.09.2021 dužine 202km pod nazivom “Dvestoboj za južnu prugu”. Na startu maratona u parku na trgu Kralja Aleksandra u Nišu, prijavilo se više od 60 učesnika, a među njima je bilo i 6 članova PSK ,,Mosor“. Staza je išla pravcem Gadžin Han-Grkinja-Brestovac-Bojnik-Lebane-Medvedja-Sijarinska banja i nazad Medvedja-Lebane-Leskovac-Doljevac-Niš.
Sve vreme smo vozili zajedno, timski u grupi, ne obazirući se na to da su neki mogli da ostvare bolje vreme. Cilj je bio da završimo svi zajedno u limitu trke od 13,5h.
U Bojniku nam se priključio Igor, a u Lebanu bračni par Jelena i Aleksandar. Oni nisu bili učesnici maratona, ali su nama bili velika moralna podrška i dobar deo staze nas ,,vukli“ i ohrabrivali. Uz jedno odustajanje u Niš smo stigli za 11h40 minuta i time uspešno završili ovaj maraton . Posebne čestitke za Mariku, jedinu damu, članicu naše ekipe, koja je bila neuhvatljiva na usponima i lagano izvezla maraton.