Planinski treking

BUKULJA, 3. kolo TTLS, PSS

Prva asociijacija na minulo kolo TTLS je sjajna organizacija manifestacije u režiji PK Bukulja Aranđelovac. Rekordan broj učesnika i sjajno odrađena trasa sa kompleksnim ukraštanjima staza ali nedvosmislenom i na pravim mestima postavljenom markacijom. Broj učesnika je doneo i ozbiljnu konkurenciju u svim kategorijama. Glavna trka na „velikoj stazi“ bila je dužine 32,5km sa 1077m kumulativnog uspona.

PSK Mosor Niš je učestvovao sa 14 takmičara i ostvario standardno odlične plasmane. Najvredniji rezultat je svakako još jedna pobeda Ljiljane Krasić u aspolutnoj ženskoj konkurenciji i svojoj starosnoj kategoriji.

Kod žena mlada Mila Vasiljev, pred kojom je sjajna budućnost zauzela je odlično 6. mesto a time u generalnom plasmanu posle tri kola nalazi se na bod zaostatka za prvolpasiranom. Nela Lazarević posle duge pauze vratila se trkama PSS osvajanjem 9. mesta (treća u veteranskoj konkurenciji). Mirjana Danković je bila 11., Olivera Stankoviić 17. a mlade trkačice Mosora Teodora Petrov 5. na srednjoj i Lena Perišić 14. na maloj stazi u konkurenciji PSS ostvarile zapažene i očekivane rezultate. Ekipno Mosorašice su osvojile 2. mesto ali izbile na 1. u generalnom plasmanu.

Kod muškaraca Slađan Stošić je zauzeo 7., Nikola Radićević 12., Nenad Živković 17., Dragan Stojiljković 21. i time doneli ekipno 4. mesto timu sa samo bodom zaostatka za trećeplasiranim. Četvrti su i u generalnom poretku TTLS takođe sa bodom zaostatka. Ostali plasmani muškaraca su: Aca Jovan Krstić 43. (3. u kategoriji 55+), Budumir Marjanović 54. i Dobrica Radojković 64.

Sledeće 4. kolo TTLS je za dve nedelje na prelepom šumovitom Jastrepcu gde očekujemo odličnu organizaciju i plasmane naših sportista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *