Planinsko trčanje

Čičak trail

Čičak trail – Planinarski polumaraton lige Srbije u planinskom trčanju PSS
Na padinama Višnjice u nedelju 07.03.2021. godine održana je prva trka sezone u planinskom trčanju PSS. Tehnička organizacija je pripala PSK Baklan iz Beograda i oni su svoj posao odradili sjajno. Pripreme za trku obeležila je neizvesnost oko samog održavanja zbog loše epidemiološke situacije u zemlji. Napokon smo odahnuli kada smo od Kriznog štaba dobili „Zeleno svetlo“ dva dana pred trku.
Vremenske prilike idealne a veliki broj trkača iz cele zemlje se sjatio ka Višnjici. Sve je funkcionisalo besprekorno uz poštovanje procedure higijensko-epidemioloških mera. Na startu trke planinarskog polumaratona pojavilo se 143 takmičara. Svi su finiširali.
PSK Mosor je predstavljao 16 takmičara.
Konkurencija nikad jača. Pogotovo kod muškaraca. Sjajni Nemanja Ristović je zauzeo 4. mesto u muškoj konkurenciji a ekipno smo bili 6. Svi su odradili odlične trke za početak sezone. Verovatno ostaje mali žal kod pojedinaca ali vec maja nas očekuje vertikalni kilometer na Rtnju, a to je disciplina koja nam “leži”.
Pobedio je 20-godišnji Aleksa Petković kod muškaraca a kod žena očekivano Ivana Živković. Ekipno su pobedili članovi PK Železničar iz Inđije.
Svi rezultati se nalaze na sajtu PSS kao i na https://runtrace.net/…/pdf/cicak2021%20(2021)_ENG.pdf