Najava akcija

Evija Grčka vrhovi severnog dela ostrva

Na trodnevnu planinarsku akciju 06.10.2023. na Eviji krećemo između četvrtka i petka i tamo imamo tri dana za pešačenje obalama Egejskog mora i do vrhova visine oko 1000m sa odličnim pogledom na zaliv kod banje Edipsos i drugu stranu ka kopnenom delu Grčke. Penjemo najpre vrh Sv.Ilija visine oko 700m u obliku kupe na poluostrvu na krajnjem severozapadu ostrva. Spust do mesta Kavos pa onda obilazak arhipelaga Lihadonisija, neobičnih ostrva, potpuno nenastnanjenih, divljih.

Drugog dana idemo do Dafnokuki vodopada, kanjona i kotlova stazom dužine 7km i 400m visinske. Nakon toga u planu je obilazak popularnog vodopada Drimona.

Trećeg dana penjemo vrhove i vidikovce iznad banje Edipsos od kojih najviši 883m, krećemo sa obale, stazom uk. dužine 17km.

Prijave: Marko Milošević 0691593301
broj mesta ograničen na 8 (kombi)
kotizacija: oko 145eu
uključuje prevoz do ostrva, smeštaj u Edipsosu, prevoz na ostrvu, trajekt za kombi i planinare u oba pravca, putno osiguranje. Ne uključuje prevoz gliserom do arhipelaga Lihadonisija (okvirno 10e).
****NAPOMENA***
Plan detaljno sa informacijama o stazama podložan promeni, ima više vrhova koje možemo da penjemo, atraktivniji su u centralnom delu i jugu ostrva, u dogovoru sa planinarima na akciji vodič može da promeni staze, ciljane vrhova, pešačke i planinarske ture.

Ostale napomene i plan uskoro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *