Planinsko trčanje

Ljiljana Krasić pobednik Nacionalne serije u Planinskom trčanju 2023.

Ljiljana Krasić pobednik Nacionalne serije u Planinskom trčanju 2023.

Ovog vikenda trkom “Priboj skajrejs” u Pribojskoj Banji završena je sezona u Planinskom trčanju PSS. Poslednja trka odredila je ukupne pobednike Nacionalne serije PSS za 2023. Ljiljana Krasić je postala pobednik i time odbranila titulu od prošle sezone. Ekipno PSK Mosor Niš je na kraju sezone zauzeo 2. mesto u generalnom plasmanu a Mirjana Danković se okitila bronzanim odličijem za 3. mesto.

Na trci u Pribojskoj Banji, Ljiljana Krasić PSK Mosor Niš je ubedljivo pobedila a na podijumu su istim redosledom kao i u generelanom osvajačice medalja, Viktorija Keler iz Železničara iz Inđije i Mirjana Danković, takođe iz PSK Mosor Niš. Ekipno su trkači PSK Mosor odneli pobedu ispred ovogodišnjeg pobednika Nacionalne serije, PK Tara iz Bajine Bašte, a na trećem mestu identično kao i u generalnom, plasirali su se takmičari iz Inđije. Bodove ekipno su pored Ljiljane osvojili sjajni Nikola Radičević i Nenad Neša Živković. Ostali članovi ekipe su bili Nenad Žile Živković i Milica Vučković.

Ostaje žal za nekim trkama na kojima smo nastupali u nepotpunom sastavu ali je i ovo sjajan uspeh niškog kluba posle prošlogodišnje pobede. Sve čestitke pobednicima, ekipi PK Tara iz Bajne Bašte kao i Nemanji Raškoviću za titulu u muškoj konkurenciji.

Za dve nedelje je poslednja trka sezone TTLS u disciplini trejl u Ovčar Banji. Ljiljana Krasić je izvesno pobednica Lige dok je Mirjana Danković u sjajnoj prilici da osvoji još jednu bronzu, a ženska ekipa PSK Mosor Niš je sigurni sveukupni pobednik za 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *