Najava akcija

Pirin, Sinanica 2518m

U subotu i nedelju 15 i 16.10.2022 PSK ,,Mosor“ organizuje za svoje i članove PSS-a dvodnevnu planinarsku akciju u Bugarskoj i uspone na tri vrha planine Pirin.

Satnica i plan akcije:

15.10. Subota. Polazak u 04h ispred DIS-a. Prelazak granice sa republikom Bugarskom i putovanje sa usputnim pauzama do grada Bansko i dalje do hiže Vihren.

Priprema za uspon i polazak do hiže Sinanica(2203m). Udaljena je oko 7km i trebaće nam nekih 4 sata hoda. U zavisnosti od prolaznog vremena odlučujemo hoćemo li odmah od Sinaniške porte penjati vrh ili prvo otići do doma, smestiti se i onda popeti Sinanicu. Od doma do vrha trebaće nam oko 1h30 min.

Planinarski dom Sinanica je opremljen za boravak oko 30 planinara. Dom ima kuhinju koju možemo koristiti, a za spavanje obavezno poneti svoju vreću. Poneti i hranu za dva dana jer ne postoji mogućnost naručivanja hrane.

16.10. Nedelja. U 7h napuštanje planinarskog doma i polazak grebenskom stazom nazad ka hiži Vihren. Usput penjemo Muratov vrh 2669m i Hvoinati vrh 2632m. Do hiže Vihren stižemo u popodnevnim satima i krećemo kući. U povratku svraćamo u Bansko na pauzu i ručak.

Informacije i prijave: Vlajko 064/6654158

Vodič na stazi Vladan Vlajko Milošević MB 875

Molimo sve zainteresovane da se prijave i izvrše uplatu za akciju do 12.10. 2022.

Oprema:

– Standardna planinarska za planinarenje u jesenjim uslovima: kabanica, planinarski štapovi, kamašne, rukavice, kapa.

– Poneti hranu za dvodnevni boravak na planini i stvari za noćenje u planinarskom domu

NAPOMENA: Na akciji mogu učestvovati samo članovi PSS-a sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.Predviđeni plan i satnica su okvirni i mogu se korigovati u zavisnosti od vremenskih uslova ili drugih nepredviđenih okolnosti.

Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost uz poštovanje Pravilnika o bezbednom izvođenju akcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *