Planinsko trčanje

Planinsko trčanje PSS, NEBESKI VISOVI 2024.

Krenula je sezona u planinskom trčanju PSS. Prva trka nacionalne serije PSS održala se 20.04.2024. na Zlatiboru sa startom i ciljem u bajkovitom selu Jablanica. Tehnička organizacija pripala je PK Tornik Čajetina.

Nova sezona, nova trka u kalendaru PSS i čini se najjača konkurencija do sada. 130 startera u Open konkurenciji a 101 u borbi za bodove PSS. Finiširalo je i time ostvarilo plasman u nacionalnoj seriji 30 žena i 66 muškaraca.

Staza izuzetno zahtevna sa 21km i 1400m kumulativnog uspona za seniore dok su se juniori oprobali na stazi od 10km sa 500m uspona.

PSK Mosor Niš u ovu sezonu ulazi sa starim ciljevima. Plasman u vrhu na svakoj trci kao i u generalnom plasmanu ekipno, dok od perjanice našeg kluba Ljiljane Krasić ocekivanja su i veća u pojedinačnoj konkurenciji. Sama nas rezultatima u poslednje vreme navikla na to.

Na trci je nastupilo 6 zakmičara iz Mosora i ostvarili su rezultate u realnim očekivanjima. Ljiljana Krasić je osvojila 2. mesto u konkurenciji žena dok je ekipa zauzela treći stepenik na podijumu. Mirjana Danković bila je 13. dok je u muškoj konkurenciji redosled bio: Slađan Stošić 16., Nenad Živković 27., Dragan Stojiljković 29. i Aca Jovan Krstić 43.

Organizacija sa sitnim propustima isključivo zbog neiskustva ali sa sjajnom energijom i voljom, opravdala je izbor za jednu od trka PSS.

Naredna trka je u junu gde nas očekuje „Kraljevska trka“ i ultra od 65km i 3300mnv na Stolovima na Goču kod Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *