Najava akcija

Tabor visokogoraca

Komisija za visokogorstvo i ekspedicije PSS
organizuje
TABOR VISOKOGORACA
Rudoka, 3. – 5.03.2023.
Program tabora:
Petak, 3.03.
Skup učesnika u 7:00 u selu Negotino. Vožnja do sela Lomnica. Tu ostavljamo automobile i krećemo na celodnevno pešačenje do Crnog jezera, gde postavljamo kamp. Od sela Lomnice do Crnog jezera potrebno je pešačiti 6-7 sati (u zavisnosti od visine snežnog pokrivača), a savladava se visinska razlika od 1300 metara. Po dolasku na Crno jezero postavljaju se šatori i formira se bazni kamp. Noćenje.
Subota, 4.03.
Ustajanje u 5:00. Doručak i polazak na uspon na najviši vrh Srbije, Rudoka (2.565 mnv).
U toku uspona vežbamo visokogorske veštine: pravljenje prtine, hodanje u navezi, hodanje uz pomoć cepina i dereza, padanje i zaustavljanje padova. Planiran je i uspon na Borislavec (2.578 mnv). Povratak u kamp. Noćenje.
Nedelja, 5.03.
Ustajanje i raspremanje kampa. Priprema za povratak. Silazak do sela Lomnica. Povratak kući.
Prevoz: Sopstveni
Smeštaj: Sopstveni šatori
Hrana: Iz ranca
POTREBNA OPREMA: Oprema za zimske visokogorske uspone (dereze, štapovi, pojas, cepin, naočare, par karabinera, primus, vreća, podmetač, i dr. Voda će se dobijati topljenjem snega pa je potrebno poneti cedevitu u prahu ili nešto slično što će toj vodi dati bolji ukus) .
VOĐE TABORA: Slaviša Ivanović 0631023016
Aleksandar Rašin 063290868
Zoran Kovljenić – Soko 0643331950

INFORMACIJE I PRIJAVLJIVANJE: elektronskom poštom na adresu: visokogorstvo@pss.rs, ili telefonom organizatorima. Rok za prijavljivanje: 28.02.2023.
NAPOMENA: Pravo učešća imaju svi planinari sa plaćenom markicom za tekuću godinu. Svi učesnici tabora učestvuju na sopstvenu odgovornost.
Organizatori imaju pravo promene plan, ili da neadekvatno opremljene učesnike ne prime na tabor.

Predsednik KVE PSS
Slaviša Ivanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *