Najava akcija

Tara

PSK ‘’Mosor’’ iz Niša organizuje četvorodnevnu planinarsku akciju na Tari 1-4.5.2024.
Tara spada u naše najlepše i najposećenije planine, a nudi mnogo planinarslih i turističkih užitaka.
PLAN AKCIJE
1.5.2024.- polazak u 04:00 sa parkinga ispred DIS-a. Obilazimo Stopića pećinu, Mokru goru, drvengrad ‚‚Mećavnik‚‚ i spomen-dom ‚‚Kremansko proročanstvo‚‚. Smeštaj je u apartmanima na Kaluđerskim barama, zatim odmor, druženje i priprema za sutrašnje pešačenje.
2.5. -odlazak na planinarsku stazu koja vodi od Mitrovca, do Banjske stene, Gorušice i nazad do Mitrovca. Dužina staze je 13,5km, sa usponom od 300m. Staza nije fizički zahtevna i nema potrebe za korišćenjem tehničke opreme (T1, K1, P1)
3.5.-obilazak Zaovinskog jezera, koji predeo izuzetnih odlika. Staza obuhvataVezanje, Bjelušu, Kruščice i staze Mandići i Jevtići. Ukupna dužina 2 staze je 12 km. Staze nisu fizički i tehnički zahtevne ( (T1, K1, P1).
4.5-napuštanje apartmana, pa obilazak Perućca, reke Vrelo, Bajine bašte i poznate kućine na Drini. Povratak u Niš je predviđen u po podnevnim satima.
ISHRANA
Iz ranca, u ugostiteljskim objektima u mestima u kojima budemo boravili ne postoji mogućnost naručivanja hrane. Ima restorana blizu smeštaja.
SMEŠTAJ
Planinari će biti smešteni u četrvorokrevetnim apartamanima sa kupatilom na Kaluđerskim barama.
OPREMA
Standardna planinarska, prilagođena vremenskim uslovima. Obavezne su duboke cipele, zaštita od sunca, kiše i vetra.
KOTIZACIJA
Konačna cena zaviisi od broja prijavljenih.
Pravo učešća na akciji imaju pravo samo planinari sa planinarskom karticom PSS i markicom za tekuću godinu.Planinari se prijavljuju vodiču akcije na sastanku kluba, telefonom ili imejlom. Prilikom prijave dostaviti sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, mail, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba, čiji ste član. Prijava postaje važeća tek nakon uplate akontacije, do popune broja učesnika akcije. U s učaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju.
NAPOMENE
– U iznos kotizacije nisu uračunate ulaznice za posetu Stopića pećini, vožnju vozom u Mokroj gori, posetu Drven-gradu, spomen-dom ‚‚Kremansko proročanstvo‚‚ u Kremni.
– Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost uz poštovanje Pravilnika o bezbednom izvođenju akcija PSS.
– Od svih učesnika akcije očekuje se adekvatna psihofizička pripremljenost.
– Organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.
– Na akciju obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i zdravstevnu knjižicu.
Vodič je Nataša Stanković Nedeljković MB 550, mail je natasasn@yahoo.com.
Telefon za prijave i sva dodatna pitanja je 069-2206-510.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *