Planinski treking

TTLS – 1. kolo „Trka oko 3 jezera”, Hajdukovo 17.03.2024

Počela je nova sezona u najmasovnijoj takmičarskoj disciplini Planinarskog saveza Srbije. Prvo kolo kao po tradiciji rezervisano je za sever Srbije i zajedničko kolo sa Vojvođanskom treking ligom. Ovog puta je to bila trka na Paliću. Tipičnao ravničarska trka sa najvećim brojem učesnika u ligi svake godine.

PSK Mosor je ove godine odlučio da učestvuje u TTLS u obe konkurencije pa je na sever Bačke poslao osam takmičara. Tri u ženskoj i petoricu u muškoj konkurenciji. Naravno svi naši trkači se uvek bore za najviši plasman i učestvuju na „Velikoj stazi“. Staza je bila dužine 39.2 km i samo 38 m uspona. Ove godine snažan vetar pravio je velike probleme trkačima ali preko 500 učesnika uživalo je na stazama koje je su pripremili domaćini iz PSK Spartak Subotica.

Razlog kašnjenja ovog izveštaja leži u tome što smo kao klub uložili prigovor na rezultate koji su kasnili pet dana od završetka trke i nismo hteli da izlazimo sa, po nama neregularnim. Još uvek čekamo odluku po prigovoru i od toga zavisi i naše dalje postupanje kao i plasmani i bodovi naših trkača.

PSK Mosor zvanično učestvuje na takmičenjima isključivo u konkurenciji za plasman u TTLS i objavljuje plasmane koje smo ostvario samu u toj konkurenciji. Zbog nečije greške proglašenje rezultata smatramo neregularnim pošto se u plasmanu našla takmičarka koja nije bila registrovana u PSS na dan trke, a što je obaveza po Pravilnicima, već je naknadno ubačena i njen plasman nakon toga verifikovan. Nadamo se da će nadležne službe PSS ispraviti rezulultate.

Fantastičan uspeh ostvarila je naša Mila Vasiljev, koja se zvanično tek od ove godine takmiči za PSK Mosor. Osvojila je 2. mesto a veteranke Olivera Stanković i Mirjana Danković su zauzele 6. i 8. mesto. Olja je druga, a Mirjana – Zaza treća veteranka na trci. Ekipno smo osvojili drugo mesto što smatamo velikim uspehom.

U muškoj konkurenciji ekipno smo zauzeli 5. mesto a pojedinačni plasmani su: Nenad Živković – Žile 12. Slađan Stošić 14. Stefan Živković 26. Stevica Blagojević 38. i Strahinja Stanković 44.

Naredno kolo je 07.04. u našem „komšiliku“ odnosno na Babušnićkom Stolu na trci „Na leđima žirafe“ a u organizaciji PK Ruj 1706 gde očekujemo još bolje rezultate i veći broj takmičara iz našeg kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *