Učlanjenje

Učlanjivanjem u klub postajete registrovani planinar i omogućujete sebi mnoge podogodnosti u planinarskom svetu. Planinari su poštovani gde god da se pojave i uvek su im mnoga vrata otvorena.

Planinarenjem činite i veliku uslugu sebi i svom telu. Boravak u prirodi pomoći će znatno vašem zdravlju, postaćete otporniji na bolesti, prehlade, grip…, pomažete i svojoj fizičkoj i mentalnoj snazi. O uspomenama koje ostaju za ceo život ne treba mnogo pričati. Doživite ih sa planinarima i imate ih do kraja života.

Kao član dobijate člansku knjižicu Planarskog Saveza Srbije koja je punovažeći dokument u zemlji i svetu koja vam omogućava pogodnosti u vidu značajnih popusta na boravak u planinskim objektima i omogućuje popuste na kupovinu planinarske opreme u mnogim registovanim radnjam kod nas i u evropi.

 

PRODUŽETAK REGISTRACIJE I UČLANJENJE U PSK “MOSOR” NIŠ za 2024.

  • Članarina (markica) za 2024. godinu sa osnovnim osiguranjem iznosi 1500,00 dinara.
  • Članarina (markica) za 2024. godinu sa dopunskim osiguranjem iznosi 3500,00 dinara.
  • Za maloletna lica članarina (markica) iznosi 900,00 dinara.
  • Planinari kojima je Članska kartica popunjena mogu novu markicu da prelepe preko najstarije markice, ili da zahtevaju izdavanje nove Članske kartice pod istim brojem.
  • Izrada duplikata Članske kartice iznosi 200,00 dinara.

Novi članovi kluba u obavezi su da dostave:

  • Pristupnicu kluba;
  • Ispisnicu iz kluba u kome su bili predhodne godine;
  • plaćaju izradu Članske kartice  200,00 dinara;
  • i članarinu za tekuću godinu.

 

NAPOMENE:

Detaljne informacije o osiguranju možete naći na sajtu  www.pss.rs

Plaćanje se može izvršiti lično na sastanku kluba ili na naš račun 105-6846-55  AIK banka  (svrha uplate-plaćanje godišnje članarine). 

Sve potrebne obrasce možete preuzeti sa sajta kluba i dostaviti lično ili poslati na mejl kluba: pak.mosor@gmail.com

Ukoliko vam se sviđa naša web prezentacija i naša dostignuća u svetu planinarstva i želite da sa nama osetite deo atmosfere koju planinari doživljavaju, dodjite i postaninite naš član i doživite iskustva o kojima ste do sada samo slušali i gledali. Možete nas kontaktirati OVDE ili na sastanku kluba svake srede od 18h u u Tvrđavi, Lapidarijum. U slučaju lošeg vremena sastanak ćemo održati u kancelariji kluba u Planinarskom domu.

 

INFORMACIJA O OSIGURANJU ČLANOVA PSS

Planinarski savez Srbije i 2024. godine, kroz članarinu, osigurava svoje članove u dva nivoa.

Prvi nivo osiguranja (osnovno osiguranje) planinar stiče uplatom članarine u iznosu od 1500,00 dinara u matičnoj Osnovnoj planinarskoj organizaciji (PSK Mosor Niš). Osiguranje ovog nivoa pokriva planinarske akcije u Evropi i to samo osnovne planinarske aktivnosti (planinarenje, treking liga, planinsko trčanje, planinarska orjentacija kao i takmičenja u organi PSS-a). Akcije ovog tipa moraju da budu u kalendaru PSS ili Osnovnih planinarskih organizacija koje su u sklopu PSS.

Prvi nivo izuzima akcije speleologa, alpinista, visokogoraca, treninzi sportskih penjača i visoko rizične aktivnosti.

Drugi nivo osiguranja (dodatno osiguranje) planinar stiče uplatom članarine u iznosu od 3500,00 dinara u matičnoj Osnovnoj organizaciji (PSK Mosor Niš). Osiguranje ovog nivoa obuhvata osiguranje člana PSS u celom svetu bez limita visine i pokriva sve aktivnosti koje se nalaze u statutu PSS. Akcije ovog tipa ne moraju da budu u kalendaru aktivnosti PSS ili OPO, mogu da budu samostalne sa najmanje dva člana Saveza ili neke druge planinarske organizacije u sklopu UIAA. Ukoliko se dogodi nesrećni slučaj, pri dostavljanju propisane dokumentacije potrebno je dostaviti i sliku/snimak sa mesta nesreće sa upisanim GPS kordinatama ili da je akcija najavljena 24 sata pre održavanje iste na osiguranje@pss.rs.

Alpinisti članarinu u iznosu od 3500,00 dinara plaćaju u svojoj matičnoj planinarskoj organizaciji, tako ostvaruju drugi nivo (dodatno osiguranje) jer prvi nivo ne pokriva ovu sportsku disciplinu.

Polisa uslovi osiguranja nalaze se na sajtu PSS-a

Za sve nejasnoće i dileme možete se obratiti komisiji za bezbednost na mail bezbednost@pss.rs

Komisija za bezbednost i preventivu u planinamal