Izvestaji sa planinarskih akcija

XI tradicionalni “Jesenji uspon na Sokolov kamen”

Godina za godinom i već smo stigli do 11-og po redu tradicionalnog ,,Jesenjeg uspona na Sokolov kamen“ Ove godine akcija je održana u subotu 01.10.2022 godine i kao i prošle, planinarima smo ponudili dve staze. Prva je bila uobičajena, kružna, preko Sokolovog kamena i nazad preko Devojačkog groba do Bojaninih voda, a druga neuporedivo teža, ukupne dužine od 31km sa startom iz sela Vrgudinac i celim grebenom Suve planine do Bojaninih voda. Na obe staze bilo je ukupno oko stotinak planinara. Na žalost od samog jutra pratilo nas je oblačno i kišovito vreme, a na grebenu i jak vetar,međutim to nije umanjilo naše uživanje i druženje tokom uspona.
Svi planinari su se bezbedno vratili do Bojaninih voda i ispred planinarskog doma ,,Studenac“ usledilo je druženje i podela zahvalnica svim klubovima učesnicima akcije uz vruć čaj koji je obezbedio organizator akcije. Takođe zahvalnice smo dodelili i najmlađem i najstarijem učesniku, kao i svim učesnicima na težoj stazi ,,Suva hajking”
U ime uprave kluba, zahvaljujemo svim učesnicima koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj uspon bude pravi praznik planinarenja, kao i Planinarskom Savezu Srbije koji dugo godina podržava našu akciju kao tradicionalnu u kalendaru godišnjih akcija PSS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *