Planinarska orijentacija

9. kolo u Planinarskom orijentacionom takmičenju PSS Avala noćno

Orijentirci PSK Mosor poslednjim 9. kolom POT, noćnim takmičenjem na Avali, uspešno završili sezonu 2022. u kojoj su na kraju u generalnom plasmanu osvojili podijume i upotpunili uspehe sa Državnog prvenstva.

Noćno takmičenje u planinarskoj orijentaciji je svakako najteže jer pored svih zadataka koji su postavljeni pred orjentirce otežavajuća okolnost je to što se obavlja noću. PSK Mosor je na ovo, ispostaviće se poslednje kolo POT, poslao dve ženske i jednu mušku ekipu koje su jurile očekivani plasman na kraju sezone. Nažalost poslednje planirano kolo se neće održati a trebalo je da nam donese veliki broj bodova jer se održavalo u blizini Prokuplja i mogli smo poslati veliki broj ekipa. Svakako ekipe su uspele i donele sa Avale potrebne bodove.

Plasman sa Avale

Seniorska ženska konkurencija:

1. PSK Čelik Smederevo 1 652

2. PSK Čelik Smederevo 2 633

3. PSK Mosor Niš 2 553

4. PSK Mosor Niš 1 545

Seniorska muška konkurencija:

1. PSK Pobeda Beograd 640

2. PSK Čelik Smederevo 640

3. PSK Mosor Niš 610

Generalni plasman POT 2022

Seniorska ženska konkurencija:

1. PSK Čelik Smederevo

2. PK Javorak Paračin

3. PSK Mosor Niš

Seniorska muška konkurencija:

1. PSK Čelik Smederevo

2. PSK mosor Niš

3. PSK Balkan Beograd

Čestitke svim orjentircima našeg kluba. Više nego uspešna sezona. Podsećamo da su muškarci Državni prvaci a devojke treće sa Državnog prvenstva. Takođe smo imali troje reprezentativaca Srbije na prvenstvu Balkana u Sloveniji i uspešno smo organizovali orijentaciono takmičenje „ Kup Cara Konstantina“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *