Najava akcija

Basarski kamen 1373m i Rosomački vrh 1250m

U nedelju 27.03.2022 PSK ,,Mosor“ organizuje uspon na Basarski kamen 1373m na planini Vidlič i na Rosomački vrh 1250m na Staroj planini.
Uspon na ove vrhove nije previše zahtevan i savladavamo po 400m visinske razlike. Sa vrha Basarski kamen pruža se lep pogled na Pirotsku dolinu , Vlašku i Greben planinu. Po silasku sa prvog vrha nastavljamo prevozom ka selima Slavinje i Rosomač ,iznad koga i počinje staza na Rosomački vrh. Na oba vrha se nalaze veoma atraktivne litice i formacije stena. Po završetku planinarskih aktivnosti, obići ćemo i Slavinjsko grlo ili Rosomačke lonce, veoma atraktivan i jedinstven kanjon kroz koji protiče Rosomačka reka, jedna od pritoka Visočice.
Prijave. Vlajko 064/6654158
Molimo sve zainteresovane da se prijave i izvrše uplatu za akciju do 23.03.2022. na sastanku kluba.
Polazak u nedelju u 07h , ispred Doma rukometa.
Hrana i voda iz ranca.
Oprema:
– standardna planinarska za planinarenje u zimskim uslovima, planinarski štapovi, kamašne.
– dodatna oprema – maska (koristi se u prevozu)
Vodič na stazi Vladan Vlajko Milošević MB 875
NAPOMENA: Na akciji mogu učestvovati samo članovi PSS-a sa plaćenom članarinom za 2022. godinu. Predviđeni plan i satnica su okvirni i mogu se korigovati u zavisnosti od vremenskih uslova ili drugih nepredviđenih okolnosti. Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost uz poštovanje Pravilnika o bezbednom izvođenju akcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *