Izvestaji sa planinarskih akcija

Dani planinara u Rudno – Golija

RUDNO 2021.
Na sportsko rekreativnoj manifestaciji „Dani planinara“ u mestu Rudno na Goliji održana su Državna prvenstva u planinarskoj orijentaciji i planinarskom trekingu.
PSK Mosor je sa svojim takmičarima nastupio na oba prvenstva i zabeležio odlične plasmane.
Vicešampioni Srbije u planinskom orijentacionom takmičenju su ženska i muška seniorska ekipa našeg kluba. Druga ženska ekipa je zauzela četvrto mesto. Medaljama u orijentaciji su se okitili Natalija Hadžić, Danijela Pejčić, Milica Đorđević, Boris Bujaković. Milovan Milić i Nenad Živković. Nastupile su još i Milena Stojanović, Ivana Rodić i Emilija Mladenović.
U planinarskom trekingu i ženska i muška ekipa su se popele na treće mesto podijuma a sjajna Nela Lazarević je osvojila treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji. U planinarskom trekingu pored Nele žensku ekipu su sačinjavale i Jadranka Tasić (drugo mesto u konkurenciji veteranki), Olivera Stanković (treće mesto u kategoriji veteranki) i Ivona Velimirović. Muška ekipa je bila u sastavu: Nemanja Ristović, Aca Krstić, Aleksandar Stanković, Veljko Velimirović i Nenad Živković. Još su nastupali Milovan Milić (drugo mesto na srednjoj stazi) i Milica Vučković takođe na srednjoj.
Čestitamo na sjajnim rezultatima i našim sportskim rivalima iz PK Železničar Niš koji su dobili prvaka Srbije u trekingu kao i vice prvaka u ženskoj i ekipnoj muškoj konkurenciji.