Planinski treking

Jastrebac, TTLS 4. kolo

PSK Mosor na Jastrepcu ubedljivo najuspešniji klub

Trkom na Jastrepcu završen je prvi deo sezone Treking trejl lige Srbije. Organizacija provereno odlična kad je u pitanju PSK Jastrebac Kruševac a rezultati PSK Mosor fenomenalni. Zbog prenatrpanog rasporeda trka u Srbiji i usled odsustva nekoliko odličnih trkača PSK Mosor je iskoristio ukazanu priliku i fenomenalnim plasmanima stekao veliku prednost u generalnom plasmanu u nekoliko kategorija pred završnicu koja nas očekuje na jesen. I mi smo tokom sezona trpeli zbog gustog rasporeda trka a ni na Jastrepcu nismo bili u najjačem sastavu ali su svi naši trkači iskoristili priliku da se pokažu u najboljem svetlu.

Još jednom je Ljiljana Krasić zadivila sve i ostvarila fenomenalan rezultat. Na „velikoj“ stazi od 32,3km sa 1557m kunulativnog uspona borila je lični rekord za 8 minuta a što je fascinantno bila je treća na trci u konkurenciji sa muškarcima. Ne pamtimo takav plasman jedne trkačice u Srbiji.

U ekipnoj konkurenciji i ženska i muška ekipa popele su se na naviši stepenik pobedničkog postolja. U generalnom plasmanu Lige ženska ekipa je prva dok su muškarci na trećem mestu posle 4 kola.

Sjajna je bila sada već vodeća u generalnom plasmanu debitantkinja u TTLS Mila Vasiljev osvajanjem 4. mesta. Ukoliko nastavi ovim tempom tutula je na vidiku.

Slađan Stošić takođe u debitantskoj sezoni izbija na vodeću poziciju TTLS posle 4 kola osvajanjem svog prvog postolja i 3. mestom.

Standardno dobri i oslonci ekipa kojima su doneli bodove bili su Olivera Stanković, Dragan Stojiljković, Aca Jovan Krstić i kapiten i vođa ovog tima PSK Mosor Nenad Živković.

Ženska konkurencija PSS:

1. Ljiljana Krasić apsolutno, 1. u kategoriji

4. Mila Vasiljev

13. Olivera Stanković, 3. u kategoriji

3. Teodora Petrov – srednja staza

Muška konkurencija PSS:

3. Slađan Stošić

8. Dragan Stojiljković

13. Nenad Živković

22. Aca Jovan Krstić, 2. u kategoriji

36. Budimir Marjanović

51. Strahinja Stanković

54. Dobrica Radojković

9. Stevica Blagojević – srednja staza, 3 u kategoriji

ČESTITKE SVIMA!!!!

Na trkama širom Srbije odlične nastupe su imali:

Nenad Živković 2. na Zrenjaninskom maratonu

Nela Lazarević 8. mesto, 1. u kategoriji na Ohrid ultra trail 107km

Mirjana Danković 7. mesto, 1. u kategoriji na Ohrid ultra trail 65km

Ivona Velimirović na Sky ultra Kopren 99km

Sledeća trka je sredinom juna gde nas očekuje Državno prvenstvo u treking trejlu na Fruškoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *