Najava akcija

Lefkada Grčka Elati 1182mnv vodopad Dimosari i panoramske staze

Naš klub 15.02.2024. organizuje trodnevnu akciju na ostrvu Lefkada na Jonskom moru sa ciljem da se popnu najviši vrhovi ostrva (ukupno šest) visine od 1100 do 1182 što je i najviši vrh ostrva, Elati. Imaćemo pogled na Jonsko more sa svih strana. Staza nije naporna, dužine 15km sa visinskom oko 800m.
Jedan od dana na ovom ostrvu rezervisan je za posetu vodopada i kanjona Dimosari kao i vidikovaca iznad mesta Nidri odakle se kao na dlanu vide okolna manja ostrva a zalazak Sunca posmatraćamo kasno popodne posle pešačenja između dve najpopularnije plaže na severozapadu ostrva.

U povratku svraćamo do kamenog sela Mecovo između Janjine i Kozanija, na obroncima planine Pind i do vidikovaca ukoliko vremenske prilike dozvole i ne bude dubokog snega.

Veoma sadržajna akcija zahteva od učesnika da budu u formi, da prihvate takav aktivni način obilaska inače turističkog ostrva, a u našem slučaju totalno suprotno, aktivno-sportskog vida upoznavanja sa biserom Jonskog mora. Od jutra do večeri očekuju nas pešačenja koja ponaosob nisu naporna ali u zbiru prelazimo oko 45km i visinsku oko 1400m.

Prijave: Marko Milošević 0691593391 (lic.vodič PSS br.721)
Za sve ostale informacije, detaljan plan i ostale planinarske i pešačke staze koje obilazimo, obratite se vodiču putem messenger-a ili vibera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *