Planinsko trčanje

Ljilja Krasić najbolja na najdužoj trci sezone.

Ona je na ultramaratonu nastavila ovogodišnju dominaciju ubedljivom pobedom a ekipi PSK Mosor ekipno je za jedno mesto u individualnom plasmanu izmakla ekipna pobeda, pa se zadovoljila srebrom.

Ultramaraton na Stolovima i Goču bodovao se za 2. Kolo Nacionalne serije u planinskom trčanju PSS. “Kraljevska trka” na stazi od 65km sa 3300m+ dočekala je najbolje srpske planinske trkače ultraše koji su se oprobali na ovogodišnjoj najdužoj trci u sezoni a verovatno i najtoplijoj. Temperatura od 40 stepeni činila je trku izuzetno napornom. Organizator je zbog veoma nepovoljnih vremenskih uslova morao da produži limit za završetak trke sa 13 na 15 sati. Mnogi takmičari i pored toga nisu uspeli da završe trku.

Ljiljana je važila za velikog favorita na trci i potpuno opravdala očekivanja a sa svojim klupskim kolegama Slađanom Stošićem i Draganom Stojiljkovićem za malo donela duplu pobedu Mosoru. Na kraju ekipno drugo mesto ali sa sjajnim pojedinačnim plasmanima. Ekipu u planinskom trčanju sačinjavaju jedna žena i dvojica muškaraca sa najboljim individualnim rezultatima.

Pojedinačni plasmani PSK Mosor:

Žene:

1. mesto Ljiljana Krasić

4. mesto Nela Lazarević

10. mesto Mirjana Danković

Muškarci:

9. mesto Slađan Stošić

12. mesto Dragan Stojiljković

33. mesto Aca Jovan Krstić

U trci koja se nije bodovala za plasman u PSS mlada Teodora Petrov ostvarila još jedan odličan plasman i rezultat, ovajanjem drugog mesta na trci sa 31km I 1600m+ visinske razlike.

Naredna trka nacionalne serije planinskog trčanja PSS održava se na Tari početkom jula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *