Najava akcija

Nera-Beušnica Rumunija

PSK Mosor treći put oranizuje planinarenje kanjonom reke Nere i Beušnice u Rumuniji u Nacionalnom parku Nera-Beušnica (pokrajina Banat). Uz delimično izmenjenu trasu nego prethodna dva puta idemo do fantastičnih i slikovitih vodopada Vaioaga i Beušnica kao i vira i jezera Plavo oko (Ochiul beiului). Početna tačka je blizu sela Potok a završava kod sela Saska Montana. Staza nije naporna, nema veće visinske razlike ali je nešto duža. Tako da je tehnička zahtevnost 1/10 a kondiciona 4/10.
Fotografije sa prethodnih akcija kao i sve druge informacije možete da dobijete u chat grupama na messengeru, dalje u vidu poruka na ovom “eventu” kao i na sastancima kluba. Zahtev za chat grupu zatražite od organizatora (telefon ispod).Prijave: Marko Milošević 0691593301
(vodič lic.br.721 PSS)
Ograničen broj za prijavu: 20.Sve vezano za prelazak preko granice a da je u vezi sa COVID19 možete pročitati na sajtu ambasade Rumunije, konzulata kao i naše ambasade u Rumuniji. Obavezan pasoš, EU digitalni covid sertifikat, poželjna lična karta, obavezna planinarska knjižica.Ukoliko vremenske prilike ne dozvole akcija se pomera jedan dan tj za nedelju 24.04. (Uskrs) ili dva dana unapred, ponedeljak 25.04. Novac se ne vraća, imajte u vidu kada se prijavljujete za akciju. Prijavljivanje samo ukoliko se slažete sa svim navedenim iznad.Hrana i voda: iz ranca međutim ima i na samoj stazi (pre toga pripremite rumunski LEI ili evre papirne novčanice).Odeća i obuća: slojevita garderoba, gojzerice ili treking patike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *