Najava akcija

Vodopadi Stare Planine

Stara Planina bogata je brojnim rečnim tokovima. Karakteristična je po brojnim dolinama niz koje teku vode, omanji potoci koji se nizvodno spajaju u veće potoke, a potom formiraju rečne tokove. Stara planina poznata je po brojnim vodopadima. Imaćemo priliku da se u subotu upoznamo sa nekim od njih koji su pristupačni za veće grupe planinara.
U subotu 23. 04.2022 PSK ,,Mosor“ Niš organizuje jednodnevnu planinarsku akciju, na nekim od najlepših vodopada Stare Planine.
Satnica i plan akcije:
23.04. subota Polazak u 05,30h ispred Doma rukometa.
Planiran dolazak u Topli Do je oko 07,30 časova. Posle pripreme krećemo na stazu. U Lisevskom dolu obilazimo Donji Piljski vodopad, a zatim uz Javorsku reku idemo do Donjeg i Gornjeg Krmoljskog vodopada. Nakon toga obilazimo Donji i Gornji Čungulj, a na kraju i Gornji Kurtul.
Napomena: Staza nije tehnički i fizički zahtevna, dužine je oko 20 km.
Povratak u Niš je oko 20 sati.
Prijave kod Slaviše na telefon 063-10-23016 ili na sastanku kluba
Prijave su najkasnije do 20.04.2022.
Oprema: prilagođena vremenskim uslovima.
Obavezno poneti: planinarsku knjižicu, zdravstvenu knjižicu, planinarske štapove, kabanicu, kamašne, čeonu lampu…i preobuku koja će ostati u prevozu.
Hrana i voda iz ranca.
Vodič na stazi Slaviša Ivanović MB 593, uz pomoć domaćina Milana Jovanovića.
NAPOMENA: Na akciji mogu učestvovati samo članovi PSS-a sa plaćenom članarinom za 2022. godinu. Predviđeni plan i satnica su okvirni i mogu se korigovati u zavisnosti od vremenskih uslova ili drugih nepredviđenih okolnosti.
Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost uz poštovanje Pravilnika o bezbednom izvođenju akcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *