Vesti

Planinarski savez Srbije nagradio najbolje u 2023. godini

Planinarski savez Srbije obeležio je Međunarodni dan planina dodelom priznanja najboljim pojedincima i klubovima za ostvarene rezultate u 2023. godini, u Svečanoj sali Skupštine grada u Kragujevcu.

Pozdravne reči velikom broju zvanica uputili su predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, predstavnik Grada Kragujevca Predrag Stevović i potpredsednik Srpskog atletskog saveza Dane Korica.

U ime nagrađenih obratio se Kragujevčanin Dragan Čeliković, član PSD Železničar iz Šapca, prvi srpski alpinista koji je popeo vrh Anapurna 1 na Himalajima od 8.091 mnv, kome je pripala plaketa za ovaj istorijski i izvanredan sportski podvig.

PSK Mosor Niš se sa dodele vratio sa velikim brojem priznanja, pre svega u trkačkim disciplinama PSS.

Liljana Krasić je obeležila sezonu pobedama u dve discipline: Nacionalnoj seriji u planinskom trčanju i Treking trejl ligi Srbije pojedinačno, dok je Mirjana Danković osvojila bronzana odličja u obe discipline. Ekipa PSK Mosor je pobedila u ženskoj kategoriji treking trejl lige a mešovita ekipa je na kraju Nacionalne serije zauzela vicešampionsko mesto.

Orjentirci i orjentirke PSK Mosor u seniorskoj konkurenciji donose u generalnom plasmanu 2. i 3. mesto.

Takmičarke niškog PAEK u disciplini sportsko penjanje na prirodnoj steni, Staša Gejo i Milica Vrućinić vraćaju se za zlatnim i bronzanim priznanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *