Planinski treking

PSK MOSOR NIŠ I LjILjANA KRASIĆ PRVACI SRBIJE U TREKING TREJLU 2024.

U okviru manifestacije Dani planinara Srbije u Vrdniku na Fruškoj Gori 14-16. 06. 2024. održano je Državno prvenstvo Srbije u treking trejlu.

Fantastična ženska ekipa PSK Mosor je još jednom potvrdila višegodišnju dominaciju u trejl trčanju ubedljivom pobedom, a Ljiljana Krasić autoritativnim nastupom opravdala ulogu velikog favorita u pojedinačnoj konkurenciji, na ovogodišnjem Državnom prvenstvu. Potpuni uspeh niške ekipe zaokružila je Mila Vasiljev osvajanjem bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji (druga seniorka). Bodove ekipi donela je i sjajna Teodora Petrov koja je zauzela peto mesto u debitantskoj trci u najjačoj konkurenciji, dok se iskusna Nela Lazarević plasirala na šesto mesto (druga veteranka).

Muškoj ekipi je za malo izmakao podijum. Osvojili su četvrto mesto u veoma jakoj konkurenciji. Pojedinačno su se plasirali na: Slađan Stošić 5., Dragan Stojiljković 8., Nenad Živković 11. i Aca Krstić 29. mesto (treći u kategoriji).

Organizacija, kakvu i zaslužuje Državno prvenstvo, besprekorna. Staze na kojima se takmičilo preko 300 učesnika veoma zahtevne i odlično markirane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *