Planinsko trčanje

Skyrunning trka “Nebeski kotlovi”

Sjajni trkači PSK Mosor Niš uspešno započeli sezonu u skajraningu Planinarskog saveza Srbije.Skajraning trkom „ Nebeski kotlovi“ 17.04. 2022. startovala je“ Nacionalna serija PSS. Obroncima Divčibara i Maljena preko vrhova Kozomor i Crni vrh u okolini Kosjerića, kondiciono i tehnički veoma zahtevnu stazu, dužine 32.6 km sa visinskim usponom od 1858 mnv savladalo je ukupno 105 takmičara. Start i cilje je bio u živopisnom ambijentu vodopada Skakavci. Tehnička organizacija pripala PSK Balkan iz Beograda koji su svoj zadatak pripreme odlično obavili.Ekipa PSK Mosor je zauzela ubedljivo prvo mesto a pojedinačno naši takmičari su ostvarili sjajne plasmane. Ovogodišnja pojačanja našeg kluba Dejan Todevski iz Severne Makedonije odneo je pobedu a Nenad Živković iz Kruševca zauzeo je treće mesto. Izmeću njih pozicionirao se Slavko Panić iz beogradske „Pobede“. Obojica su ostvarili sjajna vremena i time istakli kandidature za najviši plasman na kraju godine. Kako pojedinačno tako i ekipno. Posebno imponije posvećenost, velika želja pobedom i profesionalan odnos prema svom novom klubu kod obojice. Srećni smo što su sa nama. Uz standardno odličnog Nemanju Ristovića koji je zauzeo 10. mesto i sjajne plasmane su ostvarije i naše članice ženske ekipe. Ljiljana Krasić, Mirjana Zaza Danković, Nela Lazarević i Ivana Rodić su ostvarili plasmane u prvih 10. Pobedu je odnela tinejdžerka iz ekile PEK Gora iz Kragujevca, svetla budućnost ovog sporta.

Ženski plasman:

1. Sanja Đoković, PEK Gora Kragujevac

2. Lidija Radulovićž, PSK Balkan Beograd

3. Mina Kosanović, PK Tara Bajina Bašta

4. Sanja Jovanović, PK Vukan Pozarevac

5. Liljana Krasić,PSK Mosor Niš

6. Sladjana Dečermić, PSK Balkan Beograd

7. Mirjana Danković, PSK Mosor Niš

8. Nela Lazarević, PSK Mosor Niš

9. Ivana Rodić, PSK Mosor Niš

10. Danijela Jurošević, PSK Balkan Beograd

Muški plasman:

1.Dejan Todevski, PSK Mosor Niš

2. Slavko Panić, PSK Pobeda Beograd

3. Nenad Živković, PSK Mosor Niš

4. Danijel Loncarević, PK Tara Bajina Bašta

5. Nikola Ilić, PSK Pobeda Beograd

6. Aleksandar Vukmirović, PK Železničar Inđija

7. Miodrag Vukić, PK Tara Bajina Bašta

8. Bojan Aleksić, PK Ćira Lajkovac

9. Srdjan Mate, PSK Pobeda Beograd

10. Nemanja Ristović, PSK Mosor Niš

20. Dragan Stojiljković, PSK Mosor Niš

Ekipni plasman:

1. PSK Mosor Niš

2. PK Tara Bajina Bašta

3. PSK Pobeda Beograd

4.PSK Balkan Beograd

5. PEK Gora Kragujevac

6. PK Železničar Inđija

7. PSU Svarog Vladičin Han

8. Alma Mons Novi Sad

Sve čestitke i ostalim trkačima našeg kluba posebno Dragani Milanović koja je još u prvom delu staze obnovila povredu zgloba ali nije htela da odustane bez obzira što time ugrožava oporavak. Bolestan je nastupio i Dragan Stojiljković ali pokazao veliku srčanost. Ostali takmičari: Milica Vučković, Asca Krstić, Nenad Ranđelović, Darko Kocev i Dejan Potić.

Sledeća trka nacionalne serije očekuje nas na Rajcu „Rajac skaj trail“ 22.05.2022. u tehničkoj organizaciji PSK Pobeda iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *