Planinsko trčanje

TRIPLA POBEDA MOSORA NA TRCI „RTANJ VERTIKAL 2023.“

Nova sezona u Planinskom trčanju PSS startovala je fenomenalnim nastupom trkača PSK Mosor Niš. Sjajni Ljiljana Krasić, Nenad Živković i ekipa PSK Mosor Niš, prošlogodišnji pobednici Nacionalne serije PSS i ovu godinu počinju triumfalno.

Vertikalni kilometar na Rtnju sa dužinom 4.1k i usponom 1250m je prava poslastica za planinske sprintere. Startovalo je 102 trkača (25 žena i 77 muškaraca) u open konkurenciji iz Srbije i inostranstva. Za bodove u Nacionalnoj seriji PSS startovalo je 94 sportista iz 19 klubova (24 žene i 47 muškaraca) Finiširalo je u limitu trke od 2h ukupno njih 68. Ekipni plasman ostvarilo je 8 klubova.

Ljiljana Krasić polako ubire plodove svojih napornih treninga tokom zime i ovo joj je još jedna sjajna trka u nizu. Posle pobede u 1. kolu TTLS još jedna dominantna predstava na Rtnju. Drugo i treće mesto zauzele su Aleksandra Mijanović iz PK Tara Bajina Bašta i Viktorija Keler, trakačica iz Rusije koja nastupa za PK Železničar inđija.

Nenad živković iako po vokaciji ultramaratonac pokazao je da mu ni u ovom formatu nema ravna u Srbiji. U izuzetno jakoj konkurenciji prilično ubedljiva pobeda i kontrola trke. Drugi je bio Slavko Panić iz beogradskog PSK Pobeda a treći Miloš Rajićević iz PK Tara.

PSK Mosor Niš ekipna pobeda ali u mrtvoj trci sa PK Tara Bajina Bašta. Obe ekipe sakupile su po 230 bodova ali po dodatnom kriterijumu prvo mesto pripalo je Mosorcima zahvaljujući pobedama Ljilje i Nenada i visokim plasmanom Nikole Radićevića. Treći su trkači PK Železničar iz Inđije.

PSK Mosor je na trci nastupio sa 14 trkača u obe kategorije a ostvareni rezultati su:

Žene:

1. Ljiljana Krasić

5. Mirjana Danković

7. Nela Lazarević

9. Dragana Milanović

12. Mirjana Marjanović

13. Jadranka Tasić

20. Milica Vučković

23. Ksenija Smiljković

Muškarci:

1. Nenad Živković

16. Nikola Radičević

28. Dragan Stojiljković

32. Aca Krstić

36. Dejan Potić

41. Stevica Blagojević

Uz ovu vest dodajemo da je Nemanja Ristović Šmajhel istog dana osvojio 3. mesto na trci Trebinje vertikal.

Sledeća trka Nacionalne serije održaće se u Kosjeriću 27. maja a pre toga u naše trkače očekuje 2. kolo TTLS u Subotici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *