Planinski treking

Završena sezona u TTLS 2023

Trejl sezona PSS završila se trijumfalno za PSK Mosor u ženskoj i Ljiljanu Krasić u pojedinačnoj konkurenciji u generalnom plasmanu za 2023. Mirjana Danković upotpunila je ovogodišnju dominaciju PSK Mosor tima i završila na podijumu zauzevši 3. mesto. U pojedinačnoj muškoj konkurenciji Dragan Stojiljković zauzeo je odlično 4. mesto. U sedam kola koliko je održano ove sezone u TTLS, ženski tim PSK Mosor je odneo svih sedam pobeda kao i fenomenalna Ljiljana Krasić koja je osvojila duplu krunu pobedivši i u Nacionalnoj seriji PSS u planinskom trčanju. Mirjana Danković je takođe zauzela identičan plasman u obe trkačke discipline odnosno bronzano odličje.

Poslednja trka sezone TTLS održana je na Kablaru i Ovčaru sa startom i ciljem u Ovčar Banji. Ekipnoj pobedi ženskog pored tima pored Ljilje i Zaze, doprinele su Mila Vasiljev (nije zvanično bila u sastavu zbog sporne registracije) i Milica Vučković koje su zauzele 6. odnosno 10. mesto. Dragan Stojiljković je osvojio 10. mesto.

Ovogodišnja ženska ekipa PSK Mosor u trejlu je u svakom kolu odnela pobedu a pored Ljiljane Krasić i Mirjane Danković ogroman doprinos su dale i ostale trkačice koje su se bukvalno u svakom kolu smenjivale u osvajanju bodova a najveći broj bodova je donela Nela Lazarević koja je i ovogodišnji pobednik Državnog prvenstva u trejlu. Ostale takmičarke koje su osvojile klupske bodove su: Ivana Rodić, Jadranka Tasić, Ksenija Smiljković i Milica Vučković.

Generalni plasmani 2023.

žene ekipno:

1. PSK Mosor Niš 1986.5

2. PSK Pobeda Beograd 1855

3. PD Alma Mons N. Sad 1793

žene pojedinačno:

1. Ljiljana Krasić, PSK Mosor Niš 533

2. Jelena Pajić, PSK Pobeda Beograd 521

3. Mirjana Danković, PSK Mosor Niš 510.5

muškarci pojedinačno:

1. Panić Slavko, PSK Pobeda Beograd 533

2. Činčurak Boris, PD Alma Mons N. Sad 515

3. Momčilović Lazar, PSK Brđanka Aleksinac 503

4. Stojiljković Dragan, PSK Mosor Niš 488

Dodela pehara pobednicima u generalnom plasmanu za 2023. godinu očekuje nas u decembru na svečanosti koju PSS organizuje u Kragujevcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *