Planinarska orijentacija

Kup “Car Konstantin” Otvoreno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji

U subotu 04. 06. 2022. na lokalitetu oko Cerjanske pećine Planinarsko sportski klub Mosor Niš i Planinarski savez Srbije organizovali su 3. kolo planinarskog orijentacionog takmičenja Kup “Car Konstantin” koje se boduje za Ligu Srbije PSS. Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Grada Niša, Opštine Pantelej i Turističke organizacije Niša, kao deo proslave gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Takmičenje se odvijalo po Pravilniku PSS gde su tročlane ekipe podeljene u 4 starosne kategorije: pionirska, juniorska seniorska i veteranska u ženskoj i muškoj konkurenciji. A van konkurencije su se oprobali i građani u posebnoj kategoriji rekreativaca. Ekipe koje su osvojile zlatne medalje su pored njih kući ponele i bistu Svetog cara Konstantina. Čestitamo svima na osvojenim rezultatima.

Takmičarske ekipe PSK Mosor imale su uspeha u najjačoj, seniorskoj konkurenciji. Ženske ekipe su osvojile: 3. mesto u sastavu: Natalija Hadžić, Danijela Pejčić i Milica Đoršević i 4. mesto u sastavu: Milena Stojanović, Ivana Rodić I Vesna Pendić. Kod muškaraca najbolji su bili članovi naše prve ekipe u sastavu: Boris Bujaković, Milovan Milić i Nenad Živković, druga ekipa u sastavu: Neša Maksimović, Branislav Milenković i Dragan Stojanović osvojila je 3. mesto a treća ekipa u sastavu: Bratislav Milenković, Stevica Blagojević I Nikola Kostić zauzela je 5. mesto.

Rezultati takmičenja su:

Pionirke:

1 mesto – PSK “Čelik” Smederevo

2 mesto – PSK “Pobeda” Beograd

3 mesto – PSK “Kukavica” Leskovac

Pioniri:

1 mesto – PSK “Čelik” Smederevo

2 mesto – PSK “Pobeda” Beograd

Juniorke:

1 mesto – PSK “Pobeda” Beograd

Junioir:

1 mesto – PSD “Crni vrh” Bor

Seniorke:

1 mesto – PSK “Pobeda“ Beograd

2 mesto – PSK “Čelik” Smederevo

3 mesto – PSK “Mosor” Niš

Seniori:

1 mesto – PSK “Mosor” Niš

2 mesto – PSK “Pobeda” Beograd

3 mesto – PSK “Mosor” Niš

Veteranke:

1 mesto – PSK “Čelik” Smederevo

2 mesto – PSD “Crni vrh” Bor

3 mesto – PSK “Kukavica” Leskovac

Veterani:

1 mesto – PSK “Čelik” Smederevo

2 mesto – PK “Javorak” Paraćin

3 mesto – PSD “Crni vrh” Bor

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće i pomogli u organizaciji takmičenja i time doprineli da sve protekne u najboljem redu i da kao povratnu informaciju od strane gostiju imamo samo reči hvale. Ovim smo se pokazali kao dobri domaćini i uspešni organizatori. Da napomenemo, da je ovim takmičenjem i zvanično otvoren Vizitorski centar kod Cerjanske pećine kao objekat koji u perspektivi može poslužiti kao dobra baza za održavanje ovakvih i sličnih događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *